Publicaties

 

 
Voorpublicatie 'Altijd ik!'

Binnenkort verschijnt het eerste boek van Hans van Gelderen. 'Altijd ik!' is een roman over de impact van (loopbaan)coaching. In de roman staat Arie Doornenkamp centraal, man, gescheiden, alleenwonend in de binnenstad. In de roman volgen we Arie vanaf het moment dat zijn coachingstraject start.

Lees meer op mijn Wordpress pagina...

 

Competenties van de adviseur

Competentiemanagement was een aantal jaren geleden een echte hype. Voor allerlei beroepsgroepen en functionarissen werden competenties of gedragskenmerken beschreven.
De achterliggende gedachte was dat het in willekeurig welk beroep niet alleen gaat om de kennis en ervaring, maar veel meer hoe je die kennis en ervaring inzet tijdens je werk. Inmiddels is de competentiestorm enigszins geluwd en kunnen we rustiger en met enige afstand kijken naar wat het denken over competenties ons gebracht heeft.

lees meer...

De junior-adviseur als sparringpartner

In de vele literatuur die over het adviesvak geschreven is, komt men steevast het onderwerp 'adviesrollen' tegen. Deze adviesrollen willen in naamgeving en kenschetsing nog wel wat van elkaar verschillen, maar de overeenkomsten in de verschillende adviesrol - modellen zijn minstens even prominent.

lees meer...